Bag om

           bohemen

                       Bellman

Et musikalsk portræt af Bellman og hans viser

”Bellman… det er jo ham med de der skønne viser, ikke... - ja, hvad er det nu lige han har skrevet? - - jo, fx Så længe skuden ka’ gå…!” Mon ikke det er sådan, mange danskere har det med Bellman? Han har jo skrevet sådan nogle gode viser, men hvilke er det nu han (og ikke Evert Taube) har skrevet? Var han ikke selv noget af en drukkenbolt? Og han levede jo i Stockholm, men hvornår var det nu det var?

 

Med Bag om bohemen Bellman vil vi først og fremmest fortolke en lang række af hans fantastiske viser om og med ynde, druk, dramatik, erotik og humor - flest naturligvis fra Fredmans Epistler og Fredmans Sange - og så vil vi fortælle om viserne og om manden, der skrev dem. Vi kommer også rundt om hans indflydelse i Danmark.

 

Viserne fremføres på dansk og er iklædt nye, fantasifulde arrangementer. Hør et eksempel her:


I Bellmans ånd foreslår vi, at I lader et (par) glas god vin være inkluderet i entréen. Det højner stemningen!

 

De medvirkende er Allan Høier - sang/fortælling, Allan Thorsgaard - guitar/lut og Kjeld Steffensen - cello. De har optrådt med Bellman-viser siden 1995 og er således blandt de mere erfarne fortolkere i Danmark.

 

Pris for mindre steder:


Pris: Hovedstadsområdet: 8.000 alt incl., øvrige Sjælland og brofaste øer: 10.000 alt incl., længere væk: 12.000 alt incl. Turnéen slutter efteråret 2020.